www.ertecash.hu

Vidos László vagyok. Az Értécashen a gondolataimat osztom meg az Értékalapú Befektetési Szemlélet segítségével történő pénzkeresésről. Lesz szó tőzsdéről, cégépítésről, ingatlan befektetésről, és bármi más lehetőségről ami felkelti az érdeklődésemet és amelynél lehet alkalmazni ezt a meglehetősen biztonságos ugyanakkor magas hozamokat produkáló stratégiát. A befektetések világában általában ami Értécash, az a nyerő 🙂

A blogon leírtak nem minősülnek befektetési tanácsnak!
Mindenki a saját felelősségére fektet be.

Egy vízi szörnyeteg felemelkedése? – Kraken Robotics

A Kraken Robotics (ticker: PNG.V; a Toronto Venture Exchange-en jegyzett) főként pilóta nélküli high-tech vízi drónokat gyárt, melyekkel például a katonaság vízi aknákat deríthet fel, távirányítással. Jópár éve CAD $0,20 körüli áron már befektettem a cégbe, majd ha jól emlékszem 40 cent körül kiszálltam, de most újra felkeltette a figyelmemet a vállalat. Hogy miért? A mai geopolitikai helyzetben szeretnék egy kis kitettséggel rendelkezni a hadiiparban, mi több ez a cég nagyon neves vevőkkel rendelkezik, ami szerintem validálja a technológiáik minőségét (például ilyen vevőjük a NATO és Kanada katonasága), alulértékelt valamint gyorsan növekednek a bevételei is.

A napokban 65 cent körül megint beszálltam, hiszen így is a 2024-re előrejelzett EV/EBITDA szorzója csak 7,5 körüli a cégnek, míg az USA hadiipari techcégek szorzójának átlaga ennek kicsivel több mint a kétszerese (ráadásul vannak olyan iparágbeli cégek, melyek kb 25-ös szorzón forognak).

A cégvezetés szerint a Kraken, mely az északi vizekben élő legendás szörnyről kapta a nevét, évente körülbelül 50%-kal fogja növelni a bevételét a következő pár évben. Ez egy nagyon magas növekedési rátának számít, így indokolt hogy idővel legalább az iparág átlagos szorzóját megkapja a cég, mely a részvény megkétszereződését jelentené a 2024-es számok alapján (és később még többet), amennyiben az előrejelzések valóra is válnak. Optimizmusra ad okot, hogy a vállalat a múltban elég pontosan jelezte előre a számait.

Összefoglalva: szeretem a technológiájukat, indokoltnak tartom az iparágat a portfóliómban és szeretem a számaikat, ezért vettem a részvényből egy közepes méretű pakkot.

Akit érdekel, és szeretné mélyre menőbben tanulmányozni a befektetői prezentációját a cégnek (angolul), az itt megteheti: link.

Itt pedig egy egy kicsit részletesebb elemzés is megtekinthető erről a befektetési lehetőségről (angolul), egy másik szerző tollából: link.

Most már csak egy dolog van hátra: Emelkedj, ó dicső szörnyeteg!

Oké, meg a szokásos, hogy ez nem minősül befektetési tanácsnak!


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük