www.ertecash.hu

Vidos László vagyok. Az Értécashen a gondolataimat osztom meg az Értékalapú Befektetési Szemlélet segítségével történő pénzkeresésről. Lesz szó tőzsdéről, cégépítésről, ingatlan befektetésről, és bármi más lehetőségről ami felkelti az érdeklődésemet és amelynél lehet alkalmazni ezt a meglehetősen biztonságos ugyanakkor magas hozamokat produkáló stratégiát. A befektetések világában általában ami Értécash, az a nyerő 🙂

A blogon leírtak nem minősülnek befektetési tanácsnak!
Mindenki a saját felelősségére fektet be.

Atlas Engineered Products – Cégbemutató

Ma a legnagyobb tőzsdei pozíciómról írok egy rövid bemutatót. Ő az Atlas Engineered Products (AEP), mely a kanadai Toronto Venture Exchangen van jegyezve. Nagy meggyőződéssel tartom ezt a részvényt.

Mivel foglalkozik a cég? Az AEP egy kanadai házelem gyártó, amely főként fa tetőszerkezeteket és fa falpanelokat gyárt. Gyakorlatilag ha építkezel Kanadában, szükséged van egy olyan beszállítóra mint az AEP.

A fő tézise a befektetésnek az, hogy Kanadában nagyon kicsi a kínálat ingatlanokból, miközben a kereslet hatalmas és előreláthatólag az is marad a következő években. A mai magas kamatok ugyan kicsit hátráltatták a cég utóbbi negyedéveinek az eredményét, de ahogy a kamatszintek csökkenésnek indulnak, a fellendülés szerintem elkerülhetetlen.

Ráadásul az AEP nem csak organikusan növekszik, hanem felgöngyölíti az iparágát, azaz versenytársakat vásárol fel. Továbbá tervben van hogy automatizálja a gyártótechnológiáit, mely a költségei csökkenését segítheti elő.

Összességében, egy gyorsan növekvő cégről van szó melynek részvényára szerintem jelenleg szenved a magas hitelkamatok okozta ideiglenes sötét felhők miatt, de ezek egy-két negyedéven belül eltűnhetnek.

Általánosságban elmondható, hogy az említett pozitív folyamatokat előrejelezvén a tőzsdén jegyzett nagyobb építőipari cégek részvényára már jelentősen elkezdett emelkedni az utóbbi időben (lásd pl a Builders FirstSource Inc., itt).

Az AEP árváltozása még nem követte le a nagyobb versenytársakéit, ezért olcsónak számít. Számszerűsítve kb. 4x EBITDA-n forog, míg az összehasonlításul vehető, előbb belinkelt Builders FirstSource, körülbelül 9x EBITDA-n van). Ez kb. 100%-os felértékelődési potenciált jelent, de ehhez még hozzá vehetjük hogy az AEP gyorsan fog növekedni a fent említett okok miatt, ezzel növelve a felértékelődési potenciált, főleg ha egy-két éves befektetési időtávban gondolkozunk.

Amit még szeretek benne, az az hogy menedzsmentet az alapító viszi, több évtizedes építőipari tapasztalattal, és eddig beváltotta amit megígért. Ráadásul a cég jelenleg méretes készpénzállománnyal rendelkezik, melyet a nyilvánvaló előnyei mellett felhasználhat még részvényvisszavásárlásokra (mellyel növelni tudja az egy részvényre jutó nyereséget) vagy újabb versenytársak megvételére. Szintén értékelendő, hogy Warren Buffett is szereti ezt a szektort, amit mostanában a részvényvásárlásai is alátámasztanak (lásd pl. ezt az angol nyelvű cikket: link).

Az AEP részvényára ma CAD $1,14.

További infók a cég weboldalán találhatóak: https://www.atlasengineeredproducts.com/

Ez NEM befektetési tanács. Mindenki a maga felelősségére fektet be.


Közzétéve

itt:

, írta:

Cimkék:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük